Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å gi deg den beste opplevelsen og til å tilpasse annonser. Vi selger ikke informasjonen din. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Ved å klikke ”Jeg aksepterer” godkjenner du bruk av informasjonskapsler.

Lær deg mer om smarte hjem

 • Oppdatert: 30 oktober 2019
Lær deg mer om smarte hjem

Er du ute etter å gjøre ditt smarte hjem enda smartere, eller står du i startgropa som en nysgjerrig nybegynner? Pust ut, og kjenn deg trygg på at det ikke trenger å være så komplisert som man kan tro. Her finner du inspirasjon til hva du kan trenge for å komme i gang med smarte løsninger for små, men ofte tidkrevende oppgaver. Gjør hverdagen enklere og bedre med praktiske løsninger for hjemmeautomatisering.


Hva betyr smarte hjem?

Hva innebærer "smarte hjem"?

Ved bruk av ulike kontrollenheter kan du for eksempel tenne og slukke lamper når du er hjemme, eller fra der du er via en mobilapp. Du kan også skjemalegge tenning og slukking til valgfri tider på døgnet, eller velge mellom ulike farger eller temperaturer i dine lyskilder. Få pushvarsler uansett hvor du er når noen ringer på døren din, eller når kameraet ditt merker bevegelse, så kan du se hva som skjer i sanntid på telefonen din.

Hva betyr IoT

Hva betyr IoT (Internet of Things)

IoT (Internet of Things) betyr enkelt og greit at ulike enheter tilkoblet ditt trådløse nettverk kommuniserer sammen via WiFi. Da åpnes muligheter for alt fra å kontrollere-, til å automatisere- og også overvåke hjemmet.

Hvilket system passer for meg?

Hvilket system passer meg og mine behov?

I dag finnes det flere ulike system, litt avhengig av hvilke behov du har, og mulighetene for utvikling på sikt er nesten uendelig. Håndter alt via lettbrukte mobilapper, eller hva med å styre alt med stemmen gjennom stemmeassistenter som Google Assistant?

Kom i gang med styring og automatisering

Start med styring og automatisering

Ulike typer system og kontrollenheter har ulike funksjoner og formål. Noen lar deg styre selve lyskildene som skrus fast i lampesokkelen, og andre kan gi deg kontroll over armaturen så du styrer en mottaker mellom for eksempel lampeledningen og vegguttaket. Men det finnes også en kontrollenhet som kan styre over de fleste system, så du kan ha alt samlet i et lettoversiktlig grensesnitt.

Smarte stemmestyrte assistenter og høyttalere gjør livet enklere

Smarte stemmestyrte assistenter og høyttalere gjør hverdagen enklere

Smarte høyttalere som eksempelvis Google Home og Amazon Echo er begge høyttalere som har en innebygd stemmestyrt assistent og flere lignende funksjoner. Den største forskjellen på de to høyttalerne over er den stemmestyrte assistenten, der Amazon Echo bruker Alexa, mens Google Home og flere og flere høyttalere fra ulike produsenter bruker Google Assistant.  

Kamera for opptak og overvåking av hjem og innganger

Kamera for opptak og overvåking av hjem og eiendeler

Vil du ha full kontroll på hjemmet ditt også når du ikke er der, kan du skaffe deg smarte overvåkningskamera. Det finnes kamera som lar deg se alt som skjer direktesendt på mobilen, du kan få kamera med toveis-kommunikasjon, og helt trådløse, oppladbare kamera som tåler vær og vind, og som tar opp til en basestasjon.

Koble opp utstyret hjemme - ting å tenke på

Koble opp produktene i ditt smarte hjem – tenk på dette

Når man snakker om å skape et nettverk for produktene i det smarte hjemmet, er WiFi nøkkelordet for at de ulike enhetene skal kunne kommunisere. Det finnes flere ulike varianter til hjemmenettverket, alt fra vanlige routere til mesh-nettverk. Skaff deg et sikkert og stabilt nettverk, som du vet at alltid holder seg oppkoblet for best bruk.

Sammenkoble tjenestene med IFTTT

Sammenkoble tjenestene med IFTTT

IFTTT (If This, Then That) er en gratis app der du kan finne uendelig med inspirasjon og ferdige løsninger som andre brukere har delt for ulike scenarioer, som hjelper deg med å få kontroll over dine enheter. Det er kompatibelt med både Android- og iOS-enheter, og du får tilgang til inspirerende funksjoner som gjør hverdagen mye enklere.

Sikkerhetsrisikoer i det smarte hjemmet - og slik beskytter du deg

Sikkerhetsrisikoer i det smarte hjemmet, og slik kan du beskytte deg

Hva kan du gjøre for å unngå, eller iallefall redusere risikoen for digitalt innbrudd der du selv kan bli rammet, eller ditt utstyr brukes for å angripe andre? Det første du bør gjøre er å velge produkter som er utviklet med sikkerhet i sentrum, noe du kan stole på at du alltid finner hos oss.


Tips & Triks

  1. Gjør en analyse av dine behov før du velger det systemet som passer deg best.
  2. Tenk på at du ikke må bytte alle lamper og kontakter samtidig. Begynn med en startpakke og bygg ut ditt smarte hjem litt etter litt.
  3. Er du ute etter en kompleks løsning så er det ikke feil å begynne med en kontrollenhet som Athom Homey som kan styre det meste.
  4. Forsikre deg om at ditt system er kompatibelt med stemmestyring, så sliper du å bytte i fremtiden.
  5. Ulike sensorer kan gi deg varslinger på mobilen, så du kan kontrollere med en gang hvis du har et oppkoblet overvåkningskamera.
  6. Har du flere ulike system og kontrollenheter kan du sammenflette de med hjelp av IFTTT (If This, Then That) 

Likte du denne guiden?

Ja
Nei