Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å gi deg den beste opplevelsen og til å tilpasse annonser. Vi selger ikke informasjonen din. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Ved å klikke ”Jeg aksepterer” godkjenner du bruk av informasjonskapsler.

Lær deg å grille pizza

Pizza på grillen

Prøv å grill en hjemmelaget pizza! Å lage pizza på grillen eller i en pizzaovn er enkelt, og smaker minst like bra som på en pizzeria. Pizzaen blir som klassiske stenovnsbakte pizzaer, med småsprø bunn og luftig konsistens. Det eneste du trenger er en pizzastein og høy varme, eller en pizzaovn.

Se vårt utvalg av pizzas-redskaper

Pizza på grillen

Ved grillen

Start med å gjøre klar grillen. Hvis du bruker gass- eller elektrisk grill skal den gjøres klar for direkte grilling. Bruker du kullgrill er det indirekte varme som gjelder. Les mer om direkte- og indirekte grilling >


Pizza på kullgrill med pizzastein

Skal du grille pizza på kullgrill, må du bruke mye kull/briketter da grillen må være glohet for å steke pizza, gjerne rundt 300 °C. Når du har fått fart på grillen, legger du pizzasteinen din på grillristen, stenger lokket og lar pizzasteinen varmes godt opp, noe som tar ca 10 minutt fra grillen oppnår riktig temperatur. Legg så pizzaen din på den oppvarmede steinen. Stek pizzaen med lokket på til kanten blir litt sprø. Grilltiden varierer mellom 10 og 20 minutt avhengig av varmen. Når pizzaen er ferdig, kan du bruke en pizzaspade for å flytte pizzaen fra grillen til middagsbordet.

Pizza på gassgrill med pizzastein

Hvis du bruker gassgrill skal den forberedes for direkte grilling. Legg pizzasteinen på grillristen, steng lokket og fyr opp grillen til den blir skikkelig varm (gjerne rundt 300 °C). Pizzasteinen er passe varm ca 10 minutt etter at grillen har oppnådd riktig temperatur. Plasser deretter pizzaen på den oppvarmede pizzasteinen, og slukk brennerne rett under stenen så det blir indirekte grilling. Stek pizzaen med lokket på til pizzakanten blir litt sprø. Grilltiden varierer mellom 10 og 20 minutt, avhengig av varmen. Når pizzaen er ferdig kan du bruke en pizzaspade for å flytte pizzaen fra grillen til middagsbordet. 


Pizzastein

Pizzastein

Det finnes pizzasteiner laget av både keramisk- og steinmateriale. Fellesnevneren er at de fordeler varmen fra grillen raskt og jevnt utover hele steinen, noe som gir et perfekt resultat når du griller pizza. Se vårt utvalg >

Pizzaspade

Pizzaspade

En robust pizzaspade er det perfekte verktøyet når du baker pizza. Med pizzaspaden kan du enkelt flytte pizzaen tll og fra grillen eller pizzaovnen uten å riskere at pizzaen går i stykker eller at du brenner deg på fingrene. Se vårt utvalg >

Pizzaovn

Pizzainnsats for kull- og gassgrill

Har du allerede en kullgrill eller gassgrill, og vil lage best mulig pizza på grillen, så kan du gå for en frittstående pizzainnsats. Sett den på grillen, og du har en ferdigstekt pizza i løpet av 15 minutter. Til produktet >

Pizzaovn

Smart designet pizzaovn

I en vedfyrt pizzaovn kan du lage en perfekt pizza med crispy kant på kun 90 sekund. Pizzaovner drives ofte av trepellets, og varmes opp til 500°C på kun ti minutt. Pizzaovnen kan også brukes for å steke kjøtt, fisk, grønnsaker, brød og andre måltid med korte steketider. En pizzaovn er prikken over i-en i et utekjøkken. Prøv deg frem med dine favorittingredienser, og by familie og venner på pizza. Se vårt utvalg av pizzaovner >

Kullgrill med pizzainnsats

Kullgrill med pizzainnsats

Til denne kullgrillen får du med en smart pizzainnsats så du kan lage dine egne deilige pizzaer på grillen hjemme. Pizzainnsatsen gjør at du beholder varmen på en unik måte når du griller pizza på denne ellers klassiske kullgrillen, med åpning på siden. Pizzainnsatsen kan enkelt tas bort når du vil grille annen mat. Se vårt utvalg av pizzaovner og tilpassede pizzagriller > Oppskrift på pizzadeig og tomatsaus (ca 6 pizzaer)

Pizza på grillen

Ingredienser pizzadeig:

 • 6 dl lunkent vann
 • 20 g gjær
 • 2 ts salt 
 • 1-2 ts sukker 
 • 2 ss rapsolje
 • 2 ss olivenolje
 • 0.9 – 1 kg tipo/hvetemel (1 dl durumhvete for å bake ut pizzaen) 

Kaldheves i minst 8 timer (helst 1-2 døgn)

Slik gjør du:

1. Smuldre gjæren i en bolle, hell over lunkent vann og rør rundt til gjæren løses opp. 2. Tilsett salt, sukker, olje og rør sammen ingrediensene. 3. Tilsett hvetemelet litt etter litt. Elt deigen i en kjøkkenmaskin med deigkrok i 15 minutt. 4. Når pizzadeigen har fått en fast og fin form, legg den i en stor skål og pensle på olivenolje. 5. Dekk over skålen med plastfolie og sett den i kjøleskapet. La deigen kaldheve i minst 8 timer (helst 1-2 døgn). Se til deigen innimellom så den ikke hever for mye. Ta den i såfall ut og kna ut luften av deigen og legg den tilbake i kjøleskapet. 6. Tre timer før utbaking, ta opp deigen og del den i seks deler. 7. Legg ut delene på et brett penset med olivenolje og dekk over med plastfolie. 8. Bruk gjerne durumhvete ved utbaking, så er det mindre sjanse for at pizzaen sitter fast på pizzaspaden.

Ingredienser tomatsaus:

 • 400 g hakkede tomater
 • 1/2-1 ss rapsolje
 • 1/2-1 ss tørket oregano
 • 1 stort hvitløksfedd
 • Litt sukker, salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en bolle, og miks det jevnt med stavmikser. Sett sausen i kjøleskapet frem til den skal brukes.

Forslag til topping på pizzaen

Det som er så bra med hjemmelaget pizza er at du kan ha på akkurat det du liker best. Her er noen forslag til hva du kan ha oppå pizzaen:


Paprika, tomat, cherrytomater, salami, salami, pepperoni, ananas, skinke, champignon, artisjokker, bacon, stekt kjøttdeig, kylling, stekt oppskjært svinefilet eller stekt kebabkjøtt. 


Lær deg mer og finn riktige produkter

Finn riktige produkter - kullgrill
Finn riktige produkter - gassgrill
 Finn riktige produkter - elektrisk grill
Grillskole - velg riktig grill
 Finn riktige produkter - grilltilbehør
Grillskole - grilloppskrifter