Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å gi deg den beste opplevelsen og til å tilpasse annonser. Vi selger ikke informasjonen din. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Ved å klikke ”Jeg aksepterer” godkjenner du bruk av informasjonskapsler.

Raske og enkle grilloppskrifter

Grillmat er både godt og enkelt - men trenger du kanskje litt inspirasjon? Det meste blir bedre etter å ha ligget på grillen - kjøtt, fisk, fugl, grønnsaker og ikke minst desserten! Kanskje noen av oppskriftene under passer i kveld?

Grillmat
Grillmat
Grillmat
Grillmat


Vegetarmat på grillen

Foliepakke vegetar med nypotet

Ingredienser:
Nypotet
Quorn-biter
Hvitløksmarinade
Squash
Ferske sjampinjonger
Maiskolbe
Smør
Hvitløk
Fetaost

Aluminiumsfolie

Slik gjør du: Skjær alle grønnsakene unntatt nypoteten i skiver, ca 1 cm tykke, og legg de i marinaden ca 1 time før grilling. Legg så alle grønnsakene i en foliepakke. Skyll og kok nypotetene i ca 10 minutt. Legg potetene i en egen foliepakke med smør, hvitløk og en klype salt. På slutten av grilltiden legger du litt fetaost over potetene, og lar det smelte før servering.

Honningglasert chevretoast med ristede pinjekjerner

Ingredienser: 
Landbrød
Smør
Tomat
Chevreost
Honning
Pinjekjerner
Ruccola
Løk

Aluminiumsfolie

Slik gjør du: Ha smør på en skive landbrød, og legg den på et stykke aluminiumsfolie. Legg på skivet løk, tomat og chevreost. Springkle litt honning over og topp det med pinjekjerner. Legg det på grillen til osten har smeltet litt og fått farge. (OBS! Aluminiumsfolien skal være åpen, den er kun for å unnga at honningen renner av). Serveres med ruccola.

Grilloumi-burger

Ingredienser:
Halloumi
Hamburgerbrød
Ananas
Guacamole
Isbergsalat
Smør

Slik gjør du: Grill halloumien i den størrelsen du ønsker. Når den er ferdiggrillet på den ene siden, legger du en skive ananas på grillen. Grill både ananasen og halloumien på begge sider. Når ananasen og halloumien nesten er klar, tar du litt smør på innsiden av hamburgerbrødene og griller det kjapt. Begynn med å legg bunnen av hamburgerbrødet på en tallerken. Legg så på et stort blad med isbergsalat, halloumien, guacamole, ananas, og tilslutt toppen av hamburgerbrødet.  Fisk og skalldyr på grillen

Lakseburger

Ingredienser:
500 g skinn- og benfri laksefilet
1 egg
1 dl brødrasp
Saft og skall fra en halv lime
Salt og sitronpepper
1-2 ss dijonsennep
Olje og mel

Aluminiumsfolie

Slik gjør du: Bland egg, brødrasp, krydder, lime og sennep. La det stå en stund. Kvern laksen grovt. Bland alt, og form burgere av blandingen. Pensle burgerne med olje, og vend de i mel. Grill på varm rist. Er burgerne litt løse i konsistensen, kan du grille de litt på aluminiumsfolie først, for så å grille direkte på risten etter en liten stund. Ca 4-5 minutt på hver side, avhengig av størrelsen. Serveres med hamburgerbrød, valgfritt tilbehør og dressing.

Grillet laks og urtemajones

Ingredienser:
600 g laksefilet
1 ss limesaft
1 ts salt
1/2 ts pepper

Aluminiumsfolie

Urtemajones:
1 krukke basilikum
1 1/2 dl majones
2 ts wasabi
1 ss limesaft

Slik gjør du: Hakk basilikumen. Bland sammen ingrediensene til urtemajonesen, og la det stå i kjøleskapet frem til servering. Bland sammen limesaft, salt og pepper, og pensle laksen med blandingen. Pakk inn laksen i folie, og grill i ca 20 minutt. Serveres med urtemajones, potet og en god salat.

Marinerte grillede reker

Ingredienser: 
3 hvitløksfedd, hakkede
1 dl olivenolje
1/2 dl tomatsaus
2 ss rødvinseddik
2 ss hakket, fersk basilikum
1/2 ts salt
1/4 ts cayennepepper
800 g ferske, skallede reker

Slik gjør du: Rør sammen hvitløk, olivenolje, tomatsaus og rødvinseddik i en stor skål. Krydre med basilikum, salt og kayennepepper. Legg rekene i skålen, og rør til de er godt dekket. Dekk til- og sett skålen i kjøleskapet i 30-60 minutt, vend om en gang eller to i løpet av tiden. Varm opp grillen til middels varme. Plasser rekene på et grillspyd, fra halen og mot hodet. Olje grillristen, og stek rekene i 2-3 minutt på hver side.Grill kjøtt

Deilig, grillet lammeribbe

Ingredienser:
2 stk passe store lammeribbebiter (minst 4 ribber per person)

Marinade:
1 del olje
2 deler rødvinseddik
1 ss sukker
3 ts salt
Rosmarin etter smak
Hvitløk etter smak
1 rød chilli, finhakket

Slik gjør du: Masser inn marinaden i lammet, pass på å få marinade i de små lommene inntil benene. Ta en lang rosmarinkvist, og trykk den inn i den mest kjøttfylte delen av ribbene, og la det hvile, gjerne over natten. Grill så forsiktig på middels varm grill, til de er passe rosa i midten. La de hvile i ca 15 minutt, før de skjøres opp.  

Hamburger med chili og basilikum

Ingredienser, 4 personer:
650-700 g kjøttdeig
1 rød paprika, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
2 små chili, finhakket
1 ss hakket, fersk basilikum
1/2 ts spisskummin
Salt og pepper
Fersk basilikum til garnityr
Hamburgerbrød
Dressing, salat, skivet tomat, ketchup og rå løk

Slik gjør du: Ha kjøttdeig, paprika, hvitløk, chili, hakket basilikum og spisskummin i en skål, og bland godt. Krydre med salt og pepper. Tilsett eventuelt litt vann. Form deigen til hamburgere med hendene. Grill hamburgerne i 5-8 minutt per side, eller til de er gjennomstekt. Legg de i hamburgerbrød, legg på litt basilikum og server med godt tilbehør. 

Helgrillet ytrefilet av svin

Ingredienser:
Ytrefilet av svin
0,5 dl olivenolje
1 ss tomatpuré
1 ss sterk sennep
1 finhakket rød chili
1 ss soyasaus
Salt og pepper etter smak
2 pressede hvitløksfedd
Finhakket, fersk rosmarin

Slik gjør du: Rør sammen olivenolje, tomatpuré, sennep, soyasaus, chili, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Gni inn svinefileten med blandingen, og legg fileten i en pose i kjøleskapet i et par timer før grilling. Grill så alle sidene av fileten på ganske sterk varme så den får en fin farge. Grill videre på svakere varme i ca 15 min på begge sidene (avhengig av tykkelse). Server med saus, salat og potetbåter eller bakt potet.Kylling på grillen

Fylt kyllingfilet med bacon og mozzarella

Ingredienser, 4 personer:
4 stk kyllingfileter
Soltørket tomat
1 mozzarellaost
Fersk basilikum
1-2 pk bacon
Olivenolje
Couscous
1 rødløk
Persille
Salt og pepper
1 gulrot, revet
2 dl tyrkisk yoghurt
1 hvitløksfedd

Slik gjør du: Del kyllingfiletene og stapp inn soltørket tomat, biter av mozzarella, basilikum, salt og pepper. Snurr så et par baconskiver rundt kyllingen. Grill til kjøttet er gjennomstekt. Server med couscous som tilberedes som anvist på pakken. Tilsett deretter rødløk i skiver, masse fersk- eller fryst persille, og litt soltørket tomat. Sprinkle litt olivenolje over couscousen. Til slutt rører du sammen en gulrot-tzatziki av tyrkisk yoghurt, gulrot, hvitløk, salt og pepper. La den stå kaldt en liten stund før servering.

Kyllingburger med grillet ananas og limeaioli

Ingredienser:
1 1/2 ts salt
1/2 ts grovkvernet pepper
3 ss sweet chilisaus til pensling
2 ss revet ingefær
1/2 dl sweet chilisaus
1 hel ananas
6 hamburgerbrød
2 hvitløksfedd
3 eggeplommer
1 ts dijonsennep
1 1/2 dl olivenolje
1/2 ts cayennepepper
1 lime
Flaksalt og pepper
800 g kyllingkjøttdeig

Aluminiumsfolie

Slik gjør du: Legg kyllingkjøttdeigen i en bolle og jobb inn saltet til deigen blir fast. Tilsett pepper, sweet chilisaus og ingefær. Form 6 burgere, og legg de på et oljet ark med aluminiumsfolie. Grill burgerne på middels sterk varme ca 4 minutt på hver side, eller til kjernetemperaturen er 70°C. Pensle med sweet chili på begge sider mot slutten. Fjern skallet og fjern stengelen på ananasen, og del den i 12 båter som du griller. Grill brødene lett. 

Limeaioli: Finhakk hvitløken, og legg den sammen med eggeplommer og sennep i en skål. Visp inn olivenoljen i en tynn stråle litt etter litt, så sausen tykner. Smak til med cayenne, revet skall og saft av lime, salt og pepper. Server burgeren i brød med salat, ananas og limeaioli.

Urtemarinert kyllingspyd

Ingredienser:
4 stk kyllingfileter
1 dl fersk basilikum
1 dl bladpersille
1 ss sitronsaft
2 hvitløksfedd
1 ts revet sitronskall
0,5 dl olivenolje

Slik gjør du: Miks alle ingrediensene (unntatt kylling) til en jevn marinade i en mikser. Hell marinaden i et dypt ildfast fat. Del hver kyllingfilet i 3 biter på langs. Tre kyllingen på bløtlagte grillspyd, og legg ned i marinaden. Denne retten kan med fordel prepareres dagen før, så kjøttet kan marineres godt i kjøleskapet over natten. Grill så spydene til kjøttet er gjennomstekt, og server med ditt favoritttilbehør. For eksempel en god potetsalat, tomat, rotgrønnsaker, oliven, ruccola og fetaost. Kyllingspydene kan serveres varme, eller kalde på koldtbord.Lag desserten på grillen

Grillet ananas

Ingredienser:
1 hel ananas
75 g mandelmasse
Flytende honning
1/2 kokosmasse
Vaniljeis

Slik gjør du: Skjær ananasen i 8 skiver, og fjern skallet og stengelen i midten. Legg ananasskivene sammen to og to, med mandelmasse i midten. Fordel honning over ananasen og strø på kokos. Grill på ettervarme i ca 5 minutt. Pass på så de ikke brenner seg fast. Server med vaniljeis.

Bakt fersken og jordbær med marshmallows

Ingredienser4 porsoner:
4 fersken
2 dl jordbær
2 ss smør
2 ss lys sirup
2 ss hvitvin (kan utelates)
2 dl mascarpone
1 ss melis
Marsmallows

Slik gjør du: Del ferknene i to, og fjern steinen. Fjern stilkene på jordbærene. Smør bunnen av en folieform, og legg frukten tett. Hell over sirup og vin, og legg på resten av smøret i klatter. Topp med marshmallows og sett formen på ettervarme til frukten blir myk. Rør sammen mascarpone og melis, og server til den varme frukten.
 

Exotic fruit BBQ

Ingredienser:
Fersk ananas
Ferske jordbær
Ferske bringebær
Rips
Banan
Melkesjokolade
Vaniljeis

Aluminiumsfolie

Slik gjør du: Skjær frukten i biter, og legg på aluminiumsfolie. Du kan lage en foliepakke til hver person, eller en stor på deling. Legg på melkesjokoladen, lukk foliepakken og legg den på grillen. La det stå til sjokoladen har smeltet. Ta en stor kule vaniljeis på toppen, og bare nyt!Pizzadeig og tomatsaus (ca 6 pizzaer)

Ingredienser pizzadeig:

 • 6 dl lunkent vann
 • 20 g gjær
 • 2 ts salt 
 • 1-2 ts sukker 
 • 2 ss rapsolje
 • 2 ss olivenolje
 • 0.9 – 1 kg tipo/hvetemel (1 dl durumhvete for å bake ut pizzaen)

Kaldheves i minst 8 timer (helst 1-2 døgn)

Slik gjør du: 1. Smuldre gjæren i en bolle, hell over lunkent vann og rør rundt til gjæren løses opp. 2. Tilsett salt, sukker, olje og rør sammen ingrediensene. 3. Tilsett hvetemelet litt etter litt. Elt deigen i en kjøkkenmaskin med deigkrok i 15 minutt. 4. Når pizzadeigen har fått en fast og fin form, legg den i en stor skål og pensle på olivenolje. 5. Dekk over skålen med plastfolie og sett den i kjøleskapet. La deigen kaldheve i minst 8 timer (helst 1-2 døgn). Se til deigen innimellom så den ikke hever for mye. Ta den i såfall ut og kna ut luften av deigen og legg den tilbake i kjøleskapet. 6. Tre timer før utbaking, ta opp deigen og del den i seks deler. 7. Legg ut delene på et brett penset med olivenolje og dekk over med plastfolie. 8. Bruk gjerne durumhvete ved utbaking, så er det mindre sjanse for at pizzaen sitter fast på pizzaspaden.

Ingredienser tomatsaus:

 • 400 g hakkede tomater
 • 1/2-1 ss rapsolje
 • 1/2-1 ss tørket oregano
 • 1 stort hvitløksfedd
 • Litt sukker, salt og pepper etter smak

Slik gjør du: Ha alle ingrediensene i en bolle, og miks det jevnt med stavmikser. Sett sausen i kjøleskapet frem til den skal brukes.

Forslag til topping på pizzaen

Det som er så bra med hjemmelaget pizza er at du kan ha på akkurat det du liker best. Her er noen forslag til hva du kan ha oppå pizzaen:


Paprika, tomat, cherrytomater, salami, salami, pepperoni, ananas, skinke, champignon, artisjokker, bacon, stekt kjøttdeig, kylling, stekt oppskjært svinefilet eller stekt kebabkjøtt. 


Grillmetoder
Grilltider
Rengjøring av grillen


Lær deg mer og finn riktige produkter

Finn riktige produkter - kullgrill
Finn riktige produkter - gassgrill
Finn riktige produkter - elektrisk grill
Grillskole - velg riktig grill
Finn riktige produkter - grilltilbehør