Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å gi deg den beste opplevelsen og til å tilpasse annonser. Vi selger ikke informasjonen din. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Ved å klikke ”Jeg aksepterer” godkjenner du bruk av informasjonskapsler.

Apple HomeKit

  • Oppdatert: 30 oktober 2019
Apple Homekit

Hvis du eier en Apple-enhet med iOS 9 eller senere, så finner du appen Hjem ferdig installert. Med denne appen kan du styre og kontrollere alle dine kompatible HomeKit-produkter. Her kan du for eksempel tenne og slukke lamper, låse dører, heve temperaturen i hjemmet ditt og få informasjon fra sensorer om for eksempel hvor varmt du har det inne, om energiforbruk eller om en dør er åpen eller lukket. Alt dette er bare smakebiter på alt du kan gjøre med Apple HomeKit. Mulighetene er kort sagt mange, og øker i takt med at du kobler til flere kompatible produkter i hjemmet ditt.


Styr hjemmet ditt med stemmen

"Hei Siri, tenn lampene på soverommet". Å kunne tenne og slukke belysningen hjemme med stemmen tar enkelthet til et nytt nivå. Ikke tenk på å ta runden å skru på alle lampene med bryteren, bare slapp av og nyt moderne tekniske løsninger.

Ha kontroll over hjemmet, selv når du ikke er hjemme

Har du en Apple TV eller iPad liggende hjemme? Da kan du kommunisere med hjemmet ditt selv når du ikke er hjemme. Disse produktene fungerer som en hub, og kommuniserer med dine andre styreenheter fra for eksempel Philips Hue, Netatmo, Fibaro og Elgato. I tillegg til at du har en bra mediaspiller eller nettbrett får du takket være enkelheten med Hjem-appen samlet mange system i en oversiktlig app.

Når du kommer på jobb kan du sjekke om du husket å låse døren, eller om strykejernet ble skrudd av og andre nyttige ting. Med HomeKit får du full kontroll over hjemmet ditt, uansett hvor du befinner deg. Et smart hjem trenger ikke å styres manuelt, mye kan gå av seg selv. 

For å styre HomeKit-aktiverte tilbehør utenfor hjemmet kreves det en Apple TV (3. gen. eller nyere) med Apple TV programvare 7.0 eller nyere, samt en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8.1 eller nyere.

La HomeKit gjøre jobben automatisk

Et smart hjem trenger ikke alltid å styres manuelt. Mye kan styre seg selv! Du kan raskt og enkelt sette opp ulike scenarier, som for eksempel gjør at lysene tennes når solen går ned, at temperaturen senkes når du drar til jobb og høyes igjen når du kommer hjem, og mye mer. En smart og enkel måte å spare både penger, tid og energi. 

Et scenario kan også aktiveres manuelt via HomeKit-appen. Scenariet “morgen” kan for eksempel bety at belysningen i hjemmet dimmes opp, kaffetrakteren startes og at temperaturen stiger et par grader. Du kan til og med stille inn så det starter samtidig hver morgen på hverdager, men at du må aktivere den selv i helgene, så du kan sove akkurat så lenge du vil.

Teknologien bak

Apple produserer ikke HomeKit-produktene selv, men har bygd en standard og et sertifiseringsprogram som andre produsenter kan bygge produkter rundt. HomeKit bruker standarder som Bluetooth og WiFi for å få de ulike enhetene til å kommunisere med hverandre.

Apple HomeKit startskjerm

Høy sikkerhet

Apple stiller selvsagt høye krav til produsentene av HomeKit-kompatible produkter, så de skal fungere optimalt. All kommunikasjon mellom enhetene er kryptert, så ingen uvedkommende kan følge med eller ta over produktene dine. Alle produkter testes og godkjennes av Apple før de får selges, noe som garanterer maksimal kompatibilitet mellom produktene, uansett produsent. 

Flere og flere kompatible produkter

I dag finnes det allerede produkter fra mange store og små produsenter, og det er flere på vei, noe som betyr at du har mange valgmuligheter og kan tilpasse systemet etter akkurat dine ønsker og behov. 


Likte du denne guiden?

Ja
Nei