Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å gi deg den beste opplevelsen og til å tilpasse annonser. Vi selger ikke informasjonen din. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Ved å klikke ”Jeg aksepterer” godkjenner du bruk av informasjonskapsler.

Kamadogrill for deg som vil ta grillingen til et nytt nivå

Austin and Barbeque AABQ Kamado 21,6"

  Art.nr: 249489
  • 47 cm grillflate
  • Håndtak og sidebord av bambus
  • Grill, ovn og røykeovn i ett
  • En bedre smaksopplevelse
  • Tåler temperaturer opp til 1000°C
5 990,-

Delbetal fra 544,- Info

Tilbehør

Produktanmeldelser

Spørsmål og svar

Produktbeskrivelse

Austin and Barbeque AABQ 5.0 Kamado

Austin and Barbeque AABQ 5.0 Kamado er en keramisk grill med optimal isolering og effektivitet. Dens utforming og materialer gjør at man enkelt kan holde en veldig lav eller veldig høy temperatur i den. Dette gjør en keramisk grill ypperlig for både både grille, steke og røke i.

En bedre smaksopplevelse

En keramisk grill gjør at råvarene beholder saftigheten på en helt annen måte enn med en tradisjonell grill siden man ikke trenger høy luftsirkulasjon gjennom grillen. Du kan holde en så lav temperatur som 100 grader takket størrelsen og grillens masse. Dette gjør det perfekt for lage retter som for eksempel pulled pork eller for å røke kjøtt og fisk i. Og siden kamadogrillen så godt isolert så åpner det opp for grilling hele året - også i Norge. 

Historien bak kamadogrilling

Kamadogrilling har blitt utført i tusenvis av år. Man har funnet over 3000 år gamle kamado-rester i Kina som på den tiden produserte grillene av leire. Etterfølgeren til disse kommer fra Japan og ordet kamado har samme betydning som "ovn" på japansk. Teknologien har under årene blitt forbedret og i dag produseres de fleste grillene av keramikk. Dette er på grunn av at keramikk kan være under ild over en veldig lang periode og er samtidig utrolig varmeisolerende. Disse flyttbare kamadogrillene kalles egentlig for "mushikamado" i Japan, men har i vesten blitt bare kalt kamado på folkemunne.

Helt selvrensende

En kamadogrill er i prinsipp helt selvrensende. Høy varme og massiv keramisk konstruksjon gjør at varmen effektivt isoleres og man kan grille lenge med en bare en liten mengde med grillkull. Om du synes grillen din virker skitten så kan du varme den opp til minst 260°C i minimum 30 minutter. Eventuelle matrester vil da forbrenne og grillen blir fin igjen til neste gangs bruk. Ikke bruk vann og såpeprodukter for å gjøre rent på innsiden av grillen.

Billigere i bruk i lengden

En kamadogrill er laget for å holde lenge, virkelig lenge. Og det kommer den å gjøre så lenge man passer på den. Du slipper dermed å kjøpe ny grill annenhvert år. Til og med godt trekull som koster noen penger med kan med denne grillen tennes på nytt etter den har slukket. 

Kom i gang med din kamadogrill 

Skal du røke i grillen, såkalt "low and slow", så er det viktig at du aller først fjerner gammel aske. Dette er på grunn av at grillen skal kunne puste riktig. Når du deretter tenner grillen så åpner du ventilen på maks. Når du har fått en grå hinne på grillkullet justerer du ventilen etter hvordan og hva du skal grille. Videre instrukser angående dette finner du i bruksanvisningen.

Vær oppmerksom på at du aldri bruker tennvæske eller lignende for å en kamadogrill. Disse væskene setter seg i keramikken, gir dårlig bismak og du risikerer at at grillen sprekker. Bruk heller ikke briketter da også disse inneholder tilsetningsstoffer.

Etter de første gangene du griller, kan det forekomme små krakeleringer i keramikken. Dette er mest merkbart på blanke overflater. Dette er helt normalt og påvirker ikke på noen måte grillens ytelse. 

Spesifikasjoner:

  • 47 cm grillflate
  • Innebygd termometer i lokket
  • Støpejernsventil i lokket
  • 2 sidebord av bambus
  • Klarer temperaturer opp til 1000°C
  • Understell i rustfritt stål
  • Mål: 130 x 73 x 122 cm
  • Vekt: 77kg
  • Forpakningsvekt: 90 kg

Medfølgende tilbehør:

  • Kamadogrill 
  • Understell 
  • Sidebord 
  • Matlagingsrist 
  • Ildboks 
  • Støpejernsrist 
  • Varmereflektor  
  • Monteringsanvisning 
  • Bruksanvisning

MERK: DET MEDFØLGER IKKE SLANGE OG REGULATOR, DET MÅ KJØPES SEPARAT. 

Austin and Barbeque Austin and Barbeque AABQ Kamado 21,6" Austin and Barbeque AABQ 5.0 Kamado Austin and Barbeque AABQ 5.0 Kamado er en keramisk grill med optimal isolering og effektivitet. Dens utforming og materialer gjør at man enkelt kan holde en veldig lav eller veldig høy temperatur i den. Dette gjør en keramisk grill ypperlig for både både grille, steke og røke i. En bedre smaksopplevelse En keramisk grill gjør at råvarene beholder saftigheten på en helt annen måte enn med en tradisjonell grill siden man ikke trenger høy luftsirkulasjon gjennom grillen. Du kan holde en så lav temperatur som 100 grader takket størrelsen og grillens masse. Dette gjør det perfekt for lage retter som for eksempel pulled pork eller for å røke kjøtt og fisk i. Og siden kamadogrillen så godt isolert så åpner det opp for grilling hele året - også i Norge.  Historien bak kamadogrilling Kamadogrilling har blitt utført i tusenvis av år. Man har funnet over 3000 år gamle kamado-rester i Kina som på den tiden produserte grillene av leire. Etterfølgeren til disse kommer fra Japan og ordet kamado har samme betydning som "ovn" på japansk. Teknologien har under årene blitt forbedret og i dag produseres de fleste grillene av keramikk. Dette er på grunn av at keramikk kan være under ild over en veldig lang periode og er samtidig utrolig varmeisolerende. Disse flyttbare kamadogrillene kalles egentlig for "mushikamado" i Japan, men har i vesten blitt bare kalt kamado på folkemunne. Helt selvrensende En kamadogrill er i prinsipp helt selvrensende. Høy varme og massiv keramisk konstruksjon gjør at varmen effektivt isoleres og man kan grille lenge med en bare en liten mengde med grillkull. Om du synes grillen din virker skitten så kan du varme den opp til minst 260°C i minimum 30 minutter. Eventuelle matrester vil da forbrenne og grillen blir fin igjen til neste gangs bruk. Ikke bruk vann og såpeprodukter for å gjøre rent på innsiden av grillen. Billigere i bruk i lengden En kamadogrill er laget for å holde lenge, virkelig lenge. Og det kommer den å gjøre så lenge man passer på den. Du slipper dermed å kjøpe ny grill annenhvert år. Til og med godt trekull som koster noen penger med kan med denne grillen tennes på nytt etter den har slukket.  Kom i gang med din kamadogrill  Skal du røke i grillen, såkalt "low and slow", så er det viktig at du aller først fjerner gammel aske. Dette er på grunn av at grillen skal kunne puste riktig. Når du deretter tenner grillen så åpner du ventilen på maks. Når du har fått en grå hinne på grillkullet justerer du ventilen etter hvordan og hva du skal grille. Videre instrukser angående dette finner du i bruksanvisningen. Vær oppmerksom på at du aldri bruker tennvæske eller lignende for å en kamadogrill. Disse væskene setter seg i keramikken, gir dårlig bismak og du risikerer at at grillen sprekker. Bruk heller ikke briketter da også disse inneholder tilsetningsstoffer. Etter de første gangene du griller, kan det forekomme små krakeleringer i keramikken. Dette er mest merkbart på blanke overflater. Dette er helt normalt og påvirker ikke på noen måte grillens ytelse.  Spesifikasjoner: 47 cm grillflateInnebygd termometer i lokketStøpejernsventil i lokket2 sidebord av bambusKlarer temperaturer opp til 1000°CUnderstell i rustfritt stålMål: 130 x 73 x 122 cmVekt: 77kgForpakningsvekt: 90 kg Medfølgende tilbehør: Kamadogrill Understell Sidebord Matlagingsrist Ildboks Støpejernsrist Varmereflektor  Monteringsanvisning Bruksanvisning MERK: DET MEDFØLGER IKKE SLANGE OG REGULATOR, DET MÅ KJØPES SEPARAT.  Austin & Barbeque 5990 NOK 5990 NewCondition InStock
  1. Hjem og fritid
  2. Grill
  3. Austin & Barbeque