Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å gi deg den beste opplevelsen og til å tilpasse annonser. Vi selger ikke informasjonen din. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Ved å klikke ”Jeg aksepterer” godkjenner du bruk av informasjonskapsler.

Vaffeloppskrift

Viser 1 produkt på 1 side
Vis som:
Antall produkter per side:
Sorter etter:

LCHF-vafler, ca 7-8 stk

Ingredienser:
4 egg
1 dl melk
2 dl fløte
2 ss fiberhusk
50 gram smeltet smør
1 ts bakepulver
1 ts salt
Litt vaniljepulver

Slik gjør du: 
Visp sammen alle ingrediensene og la røren stå en stund, så fiberhusken får svellet skikkelig. Vaflene vil heve en del i jernet, så ikke bruk for mye røre per vaffel. 

Sprø vafler, ca 12-14 stk

Ingredienser:
150–200 gr smør
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 krm salt
5 dl kaldt vann

Slik gjør du: 
Smelt smøret og la det avkjøles i romtemperatur. Bland mel, bakepulver salt og halvparten av vannet til en jevn røre. Tilsett resten av vannet og fløten/ melken og tilsett det avkjølte smøret. Hell ca 1 dl røre i jernet, og stek. 

Glutenfri vafler,ca 6-8 stk

Ingredienser:
75 g smeltet margarin 
2 dl maizena
1 krm salt
1 dl glutenfri fin mix
1 ts bakepulver
1 1/4 dl melk
1 dl vann

Slik gjør du:
Smelt smøret og la det avkjøles i romtemperatur. Bland maizena, glutenfri fin mix, bakepulver, salt og melk til en jevn røre. Tilsett vann og det avkjølte smøret. Hell ca 1 dl røre i jernet, og stek. 

Ekstra sprø vafler...med mineralvann

Liker du ekstra sprø vafler best? Bruk kullsyreholdig vann i stedet for melk i røra.

Grunnoppskrift med mineralvann, ca 10 vafler
125 g smør
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 krm salt
2 egg
3 dl vann med kullsyre

Slik gjør du: 
Smelt smøret og la det avkjøles. Bland de tørre ingrediensene i en bolle, og visp så inn eggene og 2 dl av kullsyrevannet. Tilsett resten av kullsyrevannet i en stråle mens du visper, og tilsett smøret til slutt. Stek vaflene gyllenbrune.

  1. Hjem og fritid
  2. Kampanjer
  3. Vaffeldagen
  4. Vaffeloppskrift