Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å gi deg den beste opplevelsen og til å tilpasse annonser. Vi selger ikke informasjonen din. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Ved å klikke ”Jeg aksepterer” godkjenner du bruk av informasjonskapsler.

Grill perfekte hamburgere med Weber Connect

Gör perfekta hamburgare med Weber Connect


Hamburgerhysteriet har eksplodert de siste årene. I hver eneste by finnes det burgerrestauranter som alle sier at de lager den ultimate burgeren. Det er likevel få ting som slår det å grille hamburgere selv hjemme på grillen. Spesielt om du har Weber Connect og en skikkelig god grill. 

22-04-2020

Variasjonen når det kommer til burgere er enorm. Det finnes alt fra den klassiske cheeseburgeren med bare en osteskive på, til burgere med en hel haug tilbehør mellon brødene. Det varieres også mye med hva du lager burgeren av. Det er langt fra bare karbonadedeig som gir skikkelig gode hamburgere, noe som gjør hamburgerfenomenet mye morsommere. Det er rett og slett mye å utforske i burgerverdenen i dag. 


I denne filmen har jeg valgt å lage noe som er litt uvanlig. Jeg lager asiatiske burgere! Dessuten på tre ulike måter: smashburger, kylllingburger og portobelloburger. Se filmen under, der jeg griller hamburgere på en grill fra Austin and Barbeque og bruker en Weber Connect som gir perfekt resultat hver gang! 


Produkter som er med i filmen

Ketchup-pistol for den duellerende grillentusiasten
Ketchup Gun incl 2 bottles
(6)
  • To flasker
  • For ketchup og sennep
  • Praktisk
39,-
Kebabfest i uteköket!

Grilloppskrifter

Smashburger

Grillet smashburger

  • 500 gram grovmalt høyrygg av god kvalitet 
  • Smør 
  • Olivenolje 
  • Salt 
  • Pepper
  1. Del kjøttet i 4 like store deler og form dem forsiktig til boller. Du vil presse sammen kjøttet så lite som mulig, så i denne oppskriften krydrer vi ikke kjøttet på forhånd, kun ved steking. 

  2. Varm opp smør og olivenolje. 

  3. Salt og pepre godt på en side av bollene og legg den krydrede siden ned i pannen. Press med en gang ut kjøttet bestemt med hånden, eller undersiden av en kasserolle til den er ca 1,5–2 cm tykk. Kantene sprekker opp og det er akkurat det vi er ute etter her. 

  4. Ikke rør burgeren før du ser kjøttsaft komme opp på oversiden, salt og pepre like godt på side to. 

  5. Bruk en skarp stekespade for å skrape løs burgeren som nå skal være godt stekt og karamellisert. Stek like intensivt på høy varme på den andre siden og server med det tilbehøret du liker best!
Kycklingburgare

Grillet kylllingburger 

  • 4 kyllinglår-fileter uten skinn
  • 1 dl ferdig teriyakisaus
  1. Skjær bort eventuelle større fettbiter fra kyllingen og mariner den i sausen i minst 30 min, gjerne over natten.
  2. Grill filetene hardt til de har en kjernetemperatur på 72 grader.
Portabelloburgare

Grillet portobelloburger

  • 4 stk portobellosopper
  • 1 dl teriyakisaus 
  • 2 fedd hvitløk, revet 
  • 1 krum salt
  1. Rør sammen marinaden og legg soppen i den, men ta forsiktig bort stilken først. La det gjerne ligge over natten, men minst 30 min. 

  2. Grill soppen hel, først med toppen opp, så snu den når soppen har fått farge. Når soppen er gjennomgrillet tar du den av. 
Asiatisk slaw med ingefära och sesam

Asiatisk slaw med ingefær og sesam

  • 1 liten rødkål 
  • 2 ss ristede sesamfrø 
  • 10 cm ingefær, revet  
  • 1 dl majones  
  • 2 ss søt, sterk sennep 
  • 1 krum salt 
  • 1 krukke koriander
  1. Hakk koriander og blande med ingefær, majones og sennep. 

  2. Skjær kålen i tynne skiver, kanskje med osthøvel og klem den med salt i hånden til den slipper ut væsken sin. 

  3. Bland sammen kål, sesam og dressing, og la coleslawen stå kaldt, gjerne over natten.
Soyamajo

Soyamajo

  • 1 dl majones 
  • 2 ss japansk soyasaus
Bland majones med soja til en jevn krem
Rökig fraiche

Ingefærketchup

  • 2 dl ketchup 
  • 2 ss revet ingefær 
  • 1 ts cayennepepper
Miks alt godt sammen til det blir en jevn røre.
Tillbehör

Tilbehør

  • Jalapenoost (finnes ferdigskivet)  
  • Pickles i form av rødløk/agurk/kimchi m.m.

Bli en grillmester med produkter rett fra lagerhylla!

Sandra Mastio

Sandra Mastio
KJØKKEN-EXPERT

Sandra slo gjennom som vinner av Sveriges Mästerkock 2015 på TV4. Som kokk er hun (ifølge juryen) en mester på smaker med masse lekenhet. Hennes interesse for mat våknet ganske sent i livet, når hun traff mannen Stefano, som med sin matlaging åpnet dørene for nye smaksopplevelser.