Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å gi deg den beste opplevelsen og til å tilpasse annonser. Vi selger ikke informasjonen din. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Ved å klikke ”Jeg aksepterer” godkjenner du bruk av informasjonskapsler.

Styr hjemmet ditt med Telldus

  • Oppdatert: 30 oktober 2019
Lær deg mer om Telldus

Telldus Smarte Hjem-teknologi lar deg ta kontrollen over både eldre og nyere produkter, og gir mange muligheter utover å kontrollere lyset. Styr blant annet støpsler i stikkontaktene dine, og bruk smarte sensorer for overvåking og automatisering.


433 mhZ og Z-wave-mottakere

Moderne varianter av kontrollenheten styrer både over produkter på det eldre 433 mHz-frekvensbåndet, men også over den nyere og mer pålitelige Z-Wave-frekvensen (868 mHz). Tellstick Znet Lite V2 har for eksempel tatt teknologien så langt at begge frekvensbåndene har toveis-kommunikasjon, for å sikre at signalet når frem.    

Du kan enkelt koble sammen og håndtere enheter fra ulike produsenter som for eksempel klassiske Nexa-mottakere og produkter fra Fibaro. For å se akkurat hvilke produkter du kan utvide systemet ditt med, kan du besøke Telldus’ sider for å få den nyeste informasjonen.

Hva kan jeg gjøre med mitt Telldus-system?

Under ser du noen eksempler på hva du kan gjøre med et Telldus-system. Husk at noen funksjoner kan være begrenset til hvilken versjon av kontrollenheten du har. Men har du for eksempel ”Tellstick ZNET Lite V2” er ingenting umulig:

Tellstick ZNET Lite V2

Styr enkelt fjernmottakere

  • Fjernstyr mottakere for eksempelvis lamper manuelt i Telldus-appen – uansett hvor du er.
  • Uttak med dimmer lar deg øke eller senke lysstyrken i lamper ved behov.
  • Skjemalegg strømuttak til lamper så de tennes og slukkes ved soloppgang, solnedgang eller til valgfrie tider.
  • Grupper uttak manuelt for enkel håndtering, så du for eksempel kan slukke alle lamper i stua med et knappetrykk når du skal se på film.
  • Fjernstyr uttaket på utsiden av huset hvis du har satt motorvarmeren til bilen til å starte hver dag, eller ved behov.

Bruk sensorer for automatisering

  • Se temperaturen inne og ute, og luftfuktighet. 
  • Sammenkoble fjernmottakere med temperatursensorer så du for eksempel kan få automatisk styring av varmeelement i rom når temperaturen går under en gitt verdi.
  • Magnetsensorer kan tenne lyset når en dør åpnes, og kan også sende varslinger når det skjer.
  • Om noen ringer på døren kan du få din trådløse, kompatible dørklokke til å sende deg varsling eller tenne valgfri belysning.


Likte du denne guiden?

Ja
Nei