Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å gi deg den beste opplevelsen og til å tilpasse annonser. Vi selger ikke informasjonen din. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Ved å klikke ”Jeg aksepterer” godkjenner du bruk av informasjonskapsler.

Alt du trenger å vite om eSIM

  • Oppdatert: 16 januari 2020
eSIM - hva er det og hvordan fungerer det?

eSIM (eller e-SIM) står for Embedded SIM, det vil si "innebygd SIM-kort". Men hvordan fungerer det, hvilke enheter og operatører støtter det? Her forklarer vi det du trenger å vite om eSIM.

Teksten er en del av:

SIM-kortets utvikling har gått fra Standard til Mini til Micro til Nano, og nå forsvinner det lille plastkortet helt takket være eSIM. Det betyr at produsenten har integrert funksjonaliteten til et SIM-kort rett i enheten, så du slipper å bruke det lille, fysiske plastkortet. Det tar naturligvis mindre plass, noe som gjør det mulig å bygge inn SIM-kortfunksjoner i mindre enheter som smartklokker, men også at man slipper håndteringen av fysiske kort som skal sendes ut med posten.

Det innebygde SIM-kortet er fortsatt ganske uvanlig, og finnes til nå kun i et begrenset antall produkter, men vi kommer til å se flere og flere mobiltelefoner, nettbrett og smartklokker fremover som har integrert  SIM-kort i seg.


Hvilke modeller har eSIM?

Følgende mobiltelefoner, nettbrett og smartklokker har eSIM:

Hvor kan jeg kjøpe abonnement med eSIM?

Foreløpig er det kun operatører som tilbyr kjøp av eSIM, men forhandlerne kommer raskt etter. 

Hva trenger jeg for å komme i gang med eSIM?

For å komme i gang med eSIM trenger du et produkt med eSIM og et abonnement hos en operatør som støtter funksjonen. 

Hva er fordelene med eSIM?

I tillegg til at du slipper å holde styr på et lite plastkort som settes inn i telefonen din, så er den største fordelen at du kan begynne å bruke produktet ditt så fort du får det i hånden, uten å måtte vente på et brev med det fysiske SIM-kortet. eSIM må bare aktiveres, noe som selvsagt gjøres digitalt, uten papir som skal fylles ut og sendes inn. Med eSIM kan man også bytte operatør raskt og enkelt.

Kan jeg ha doble SIM-kort med eSIM?

Ja, det er enda en fordel med eSIM. eSIM gjør det enklere for telefonprodusenter å slippe modeller som støtter doble SIM-kort, så du som kunde kan ha både ditt private mobilnummer og et jobbnummer i samme telefon, eller ditt vanlige abonnement og et midlertidig nummer for eksempel på lengre utenlandsreiser. Det vanligste til nå er at mobilen har plass til et vanlig SIM-kort (nano) og et eSIM.

Hvilke operatører støtter eSIM?

Telia, Telenor og Ice tilbyr per nå eSIM i Norge. 


Likte du denne guiden?

Ja
Nei

Kanskje du også er interessert i